jacob verhuizingZo, dat was al weer een tijdje geleden. Ik hoop dat het niet zo lang is geleden dat ik me opnieuw moet voorstellen. Mijn laatste blog is al enkele hectische maanden geleden en jullie zaten natuurlijk met smart op een nieuwe bijdrage van mijn hand te wachten.

Zonder gekheid, het voordeel van een wat langere periode geen blog is dat er inderdaad weer veel is gebeurd. Op persoonlijk vlak, met de moeilijke tijd die we doormaken met onze oudste dochter. Ze raakte enkele maanden geleden gewond bij een aanrijding. Het revalidatieproces zal een lange en pittige tijd worden. Vooral voor haar, maar natuurlijk ook voor de rest van het gezin. Maar we hebben er vertrouwen in dat ze weer helemaal de oude zal worden.

Ook op zakelijk gebied is er weer genoeg te melden. Om met dat laatste te beginnen: we zijn inmiddels weer verder gegroeid in het personeelsbestand. Dat was wel nodig ook, want de hoeveelheid werk steeg ons regelmatig tot boven het hoofd.

‘Beginnen met het einddoel voor ogen’

Daarnaast is het ook weer een meetbaar tussendoel op de stijgende lijn richting het einddoel. Dat is namelijk de tweede eigenschap van Stephen Covey: begin met het einddoel voor ogen. Zijn boek ‘De 7 eigenschappen van effectief leiderschap’ gebruik ik als een soort rode draad.

Een van mijn belangrijkste einddoelen is het ontwikkelen van een bedrijf met bepaald type DNA. Daarmee bedoel ik dat (net als DNA dat bij mensen doet) bepaalde eigenschappen overheersend zijn. Ik zal het vergelijken met herkenbare menselijke eigenschappen om mijn punt duidelijk te maken.

Eigenschappen

Je zou het rentmeesterschap als ons blonde haar kunnen zien, herkenbaar aan onze drang naar duurzame ontwikkeling en innovatie. We hebben zo’n groot hoofd omdat we steeds maar meer willen leren. We zijn allemaal twee meter doordat we anderen willen laten groeien en iedereen heeft blauwe ogen om dat gevoel van saamhorigheid te creëren. Zijn we dan perfect? Natuurlijk niet. Voor onze zwakke knieën omdat we zo slecht nee kunnen zeggen en daardoor ons gezin tekort doen doen we versterkende oefeningen. En die scheve neus omdat we soms wat knorrig kunnen overkomen, moet iedereen maar voor lief nemen.

Blonde reuzen met blauwe ogen en een scheve neus die slecht ter been zijn. Er is nog voldoende werk aan de winkel, al zit echte schoonheid natuurlijk van binnen… 
</p>
</div></div></div><div class=

Delen wordt gewaardeerd