Leiderschap boeit mij al sinds ik ontdekt heb dat ik in staat bent om leiding te geven aan anderen. Als oud-eigenaar van een bouw- en managementbureau was ik hier onder andere dagelijks mee bezig. Er zijn vele definities te vinden over leiderschap. De kortste is “invloed”….Regelmatig zal ik uit de ervaringen putten die ik heb opgedaan om daar iets van te delen. Daarnaast de vragen beetpakken zoals: waarom wilde ik groeien, wat mijn valkuilen zijn, waar haal ik mijn inspiratie vandaan. En ik maak je deelgenoot van mijn reis naar verrassende uitzichten en afslagen in mijn leven…! Daarnaast heb ik nog andere passies waar ik graag iets meer over wilt delen.

Bijna twintig jaar heb ik gebouwd aan mijn bedrijf, maar moest dit loslaten door hartproblemen. Regelmatig zal ik persoonlijke verhalen, ideeën en meningen delen. Ook die kwetsbare kant hoort bij mij en is onlosmakelijk verbonden aan hoe ik naar de wereld kijk en hoe ik mijn visie steeds blijf ontwikkelen. Hoe ontwikkelt mijn reis zich nu in een jaar van herijken en bezinning. Een soort ‘woestijnjaar’ dat ergens tussen de eerste helft en tweede helft van mijn leven instaat. Op zoek naar waar ik in de tweede helft het verschil mag gaan maken en impact kan hebben.

Voor mij persoonlijk is dienend leiderschap het uitgangspunt vanuit persoonlijk leiderschap. Zonder jezelf leiding te kunnen geven lukt het zeker niet om leiding te geven aan anderen. Bij dienend leiderschap staat de ander juist centraal, en als we die ander centraal zetten zal er ook groei gaan plaatsvinden. Groei in alle facetten van leven en we zo met elkaar de wereld een stukje mooier maken.

VOLG MIJ OOK VIA